La Alep, este pe cale să se producă "o catastrofă umanitară fără precedent"

400
1
La Alep, este pe cale să se producă

Articole recomandate

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a avertizat că, la Alep, s-ar putea produce o "catastrofă umanitară fără precedent" și a făcut apel la Rusia și SUA să ajungă rapid la un acord privind o încetare a focului în oraș și în țară.

Luptele pentru controlul orașului Alep, divizat între zona de vest controlată de guvern și cea de est ocupată de rebeli, s-au intensificat în ultimele săptămâni, provocând moartea a sute de oameni și lipsindu-i pe numeroși civili de curent electric, apă curentă și provizii vitale.

"La Alep, riscăm să vedem o catastrofă umanitară fără precedent în cei peste cinci ani de vărsare de sânge și suferință în conflictul sirian", a spus Ban Ki-moon în fața Consiliului de securitate, în ultimul său raport lunar privind accesul la ajutor umanitar, raport consultat de Reuters.

Alep este unul dintre bastioanele rebelilor în lupta lor pentru înlăturarea președintelui sirian Bashar al-Assad, a cărui armată este susținută la sol de miliții șiite din statele vecine și aerian de lovituri aeriene ruse.

"Lupta pentru teritorii și resurse este dusă prin atacuri nediscriminatorii în zone rezidențiale, inclusiv prin utilizarea de bombe butoi, provocând moartea a sute de civili, printre care și zeci de copii", a apreciat Ban Ki-moon, în raportul ONU.

"Toate părțile angrenate în conflict eșuează în respectarea obligației de a-i proteja pe civili", a mai spus secretarul general.

Ban Ki-moon a reiterat un apel la un armistițiu de cel puțin 48 de ore pentru livrarea de ajutor umanitar și a cerut Moscovei și Washingtonului să ajungă rapid la un acord privind o încetare a focului.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, și secretarul de stat american John Kerry au discutat, marți, pe tema încheierii unui armistițiu, a precizat MAE rus.

Comentează știrea

bomba butoi?
19 noiembrie 2016
mai bine utilizati temenul

"bomba termobarica" sau "bomba cu vid".

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4694 secunde