La 96 de ani și-a împlinit visul de a merge la liceu

724
La 96 de ani și-a împlinit visul de a merge la liceu - c2g9zjq3zgy4ngy0ztjlnjlmmzc3njri-1524330723.jpg

Articole recomandate

Guadalupe Palacios, o femeie din Mexic în vârstă de 96 de ani, și-a văzut visul împlinit săptămâna aceasta după ce a intrat la liceu, la doar patru ani după ce a învățat să scrie și să citească, scrie AFP.


Bătrâna a început cursurile luni, într-o școală din statul Chiapas (în sud), făcându-și apariția printre elevii care i-ar putea fi strănepoți și remarcându-se nu doar prin părul său alb, ci și printr-un entuziasm deosebit.


''Sunt gata să dau totul. Astăzi este o zi minunată'', a declarat proaspăta liceană, îmbrăcată în uniformă școlară - fustă neagră și tricou alb -, la care a asortat, într-o notă personală, un pulover roz decorat cu perle.


''Doamna Lupita'', cum este denumită cu afecțiune, a fost primită cu urale în școala numărul doi din Tuxla Gutiérrez, capitala statului Chiapas.


După ce s-a așezat în bancă, bătrâna a luat cu meticulozitate notițe la chimie și matematică și a participat chiar și la cursul de dansuri tradiționale.


Guadalupe a crescut în sărăcie și și-a petrecut copilăria ajutându-și familia să cultive porumb și fasole în loc să meargă la școală.


După aceea, a devenit vânzătoare de carne de pui în piețe, s-a căsătorit și a avut șase copii.


Când a împlinit 92 de ani, bătrâna s-a decis să învețe să citească în cadrul unui program de alfabetizare. Cu zâmbetul pe buze, Guadalupe spune că acum ''poate să le scrie o scrisoare nepoților ei''.


În 2015, a început școala primară și a urmat un program intensiv. Visul său este să termine liceul înainte de împlinirea vârstei de 100 de ani și să devină educatoare la creșă.


''M-au întrebat dacă vreau să merg și la facultate și am spus că nu, pentru că nu mă mai pot deplasa singură'', mărturisește liceana.


Sursa: Agerpres




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.206 secunde