€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

Mai multe ştiri online:

Kremlin: "Avem suficiente trupe în Siria pentru a face față atacurilor împotriva bazelor noastre"

Ştire online publicată Miercuri, 10 Ianuarie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Rusia dispune de suficiente forțe rămase în Siria pentru a face față posibilelor atacuri asupra bazelor sale, a declarat, ieri, un purtător de cuvânt al Kremlinului, relatează Reuters.

„Contingentul care rămâne, infrastructura militară care rămâne, la bazele militare de la Hmeimim și Tartous, sunt complet capabile să lupte împotriva acestor atacuri teroriste ocazionale”, a declarat Dmitri Peskov, într-o conferință de presă.

Ministerul rus al Apărării a anunțat, luni, că militanți au atacat bazele sale din Siria în noaptea de 5 spre 6 ianuarie, folosind 13 drone cu încărcătură explozivă.

Atacurile au fost organizate în scopuri „teroriste”, dar nu au produs „nici victime și nici pagube materiale”, a precizat ministerul, precizând că „bazele de la Hmeimim și Tartous continuă să funcționeze normal”.

Din cele 13 drone, șapte au fost distruse, iar șase au fost interceptate de armata rusă, mai indică Ministerul Apărării.

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat la mijlocul lui decembrie o retragere parțială a trupelor ruse desfășurate în Siria din septembrie 2015 în sprijinul forțelor lui Bashar al-Assad, apreciind că misiunea a fost „îndeplinită în mod strălucit”.         

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7433 secunde