Klaus Iohannis, primele declarații după căderea Guvernului Cîțu: „Trecerea moţiunii prin Parlament a fost făcută de politicieni cinici"

218
Klaus Iohannis, primele declarații după căderea Guvernului Cîțu:  „Trecerea moţiunii prin Parlament a fost făcută de politicieni cinici
Klaus Iohannis a apreciat că România este caracterizată astăzi de cuvântul criză şi acuză politicienii de cinism pentru că au votat moţiunea de cenzură care condus la căderea Guvernului.


„Trist dar adevărat. Cuvântul care caracterizează cel mai bine România de astăzi este cuvântul criză. Suntem într-o criză a sistemului de sănătate publică. Suntem în plină pandemie. Valul 4 ne-a lovit şi ne-a lovit rău. Suntem într-o criză a prețului la energie, o criză care este şi europeană şi globală. Deci de lucru ar fi suficient pentru politicieni să rezolve problema pandemiei, să rezolve problema preţurilor la electricitate. Dar ce s-au gândit unii dintre politicienii noștri să mai adauge o criză, o criză a guvernării. În acest fel în Parlamentul României a fost votată o moțiune de cenzură împotriva Guvernul care a avut succes.
Guvernul a picat în Parlament. În ultimele luni, s-au spus foarte multe lucruri în politică, majoritatea lucruri urâte. Politicienii s-au obișnuit să se arate unul pe celălalt cu degetul, să se acuze de diferite lucruri, asta inclusiv în interiorul partidelor. Oameni nu ştiu ce să mai înțeleagă. Este o situaţie complicată. O situaţie care a fost generată această moțiune şi trecerea ei prin Parlament de politicieni cinici, unii purtând masca reformismului, alţii clamând grija pentru români. Haideți să vedem totuși ce s-a întâmplat dincolo de aceste declarații. USR a fost parte din coaliţia de guvernare. USR a plecat din Guvern şi a votat împreună cu PSD şi AUR moţiunea de cenzură de astăzi. Astea sunt faptele, Restul este discurs politic sau demagogie sau cum doriți să îi spuneți. Acum suntem în situaţia de a găsi o soluţie. Mă voi întâlni cu partidele la consultări săptămâna viitoare", a spus Klaus Iohannis, în declaraţia de presă de la ora 18.00.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7062 secunde