Kim Jong-un le-a interzis nord-coreenilor să îmbrace haine de piele, ca să nu arate ca el

157
Kim Jong-un le-a interzis nord-coreenilor să îmbrace haine de piele, ca să nu arate ca el - kim-1637869322.jpg

Articole de la același autor

Coreea de Nord le-a interzis cetățenilor săi să poarte trenciuri din piele, după ce articolul de îmbrăcăminte a devenit preferatul conducătorului Kim Jong-un.

Purtată pentru prima dată de Kim în 2019, haina a devenit foarte populară în rândul elitei nord-coreene. A fost încă o metodă prin care unii - cei care și-au putut permite financiar - își arătau loialitatea față de liderul suprem. Dar au apărut și imitațiile, iar poliția desfășoară razii pentru a-i depista și închide pe comercianții care le vând și pentru a confisca hainele de la oameni, pentru că purtarea lor i-ar submina autoritatea lui Kim, potrivit Radio Free Asia.

„Poliția spune că purtarea hainelor care o imită pe cea a liderului suprem este o „tendință impură de a contesta autoritatea celei mai înalte demnități”, a declarat o sursă locală pentru Radio Free Asia.

„Au ordonat oamenilor să nu poarte trenciuri de piele, deoarece face parte din directiva partidului să decidă cine le poate purta”.

Imitațiile au început să apară pentru prima dată în septembrie, când comerțul dintre China și Coreea de Nord a fost redeschis. Asta le-a permis comercianților să înceapă să achiziționeze piele sintetică din care să facă trenciuri.

Radio Free Asia spune că a intrat în posesia unui document de import care dovedește acest lucru.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5654 secunde