Mai multe ştiri online:

Kim Jong Un a ordonat un exercițiu de lovitură cu rază lungă de acțiune

Ştire online publicată Sâmbătă, 11 Mai 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Liderul nord-coreean Kim Jong Un a ordonat un exercițiu de „lovitură cu rază lungă de acțiune”, a anunțat, vineri, agenția de stat nord-coreeană KCNA, la câteva ore după ce Seulul a informat despre tiruri de rachete cu rază scurtă de acțiune, relatează AFP. 


În timp ce asista, joi, la exerciții militare, „liderul suprem Kim Jong Un a luat cunoștință despre un plan pentru desfășurarea unui exercițiu cu ajutorul mai multor mijloace de lovitură cu rază lungă de acțiune și a dat ordinul să se efectueze exercițiul”, a transmis KCNA. 


Coreea de Nord a tras, joi, două rachete cu rază scurtă de acțiune pe distanțele de 270 și, respectiv, 420 de kilometri, la cinci zile după ce a efectuat mai multe tiruri de proiectile cu rază scurtă de acțiune, a făcut cunoscut armata sud-coreeană. 
Aceste tiruri au avut loc la câteva ore după sosirea la Seul a lui Stephen Biegun, reprezentant special american pentru Coreea de Nord. 


„Testul reușit de desfășurare și lovitură destinat să verifice capacitățile de reacție rapidă a unităților de apărare a demonstrat pe deplin puterea acestor unități care erau în întregime pregătite să desfășoare eficient orice operațiune și orice luptă”, a comentat în stil glorios KCNA.
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 1.9851 secunde