SUA, Canada, Mexic - liber schimb

Justin Trudeau salută un acord total benefic pentru canadieni

150
Justin Trudeau salută un acord total benefic  pentru canadieni - justin-1538494142.jpg

Articole recomandate

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau a salutat, ieri, noul acord comercial încheiat in extremis între Ottawa, Washington și Mexic, apreciind că acesta va fi total benefic pentru canadieni, transmite AFP.

"Este un acord care va fi total benefic pentru economia noastră, pentru familiile canadiene și pentru clasa medie", a arătat Trudeau, într-o conferință de presă la Ottawa.

Președintele mexican în exercițiu Enrique Pena Nieto a vorbit despre o înțelegere din care câștigă toți semnatarii, iar omologul său american, Donald Trump, a lăudat acordul de liber schimb, numindu-l cel mai important din istoria Statelor Unite.

"Sunt bucuros să împărtășesc poporului american această veste istorică pentru națiunea noastră și, totodată, pentru lume", a declarat Trump, vizibil satisfăcut, din Grădina Trandafirilor de la Casa Albă.

Noul tratat - Acordul economic Statele Unite, Mexic, Canada (USMCA) - urmează să înlocuiască Acordul nord-american de liber schimb (NAFTA), semnat în urmă cu aproape 25 de ani. Pentru a intra în vigoare, USMCA trebuie să fie aprobat de legislativele celor trei țări. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6457 secunde