Justin Trudeau: Nu există o motivație politică în arestarea fiicei fondatorului Huawei

208
Justin Trudeau: Nu există  o motivație politică în arestarea fiicei fondatorului Huawei - justintrudeau-1544194800.jpg

Articole recomandate

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau a declarat joi că Guvernul Canadei nu a avut nicio implicare în arestul lui Meng Wanzhou, fiica fondatorului companiei chineze Huawei, relatează BBC și Reuters.

Trudeau a transmis că Administrația de la Ottawa a fost notificată cu câteva zile în avans de planul de a o aresta pe Meng Wanzhou, care urmează să fie extrădată în Statele Unite. Prim-ministrul nu a oferit mai multe detalii, având în vedere că Wanzhou urmează să fie audiată vineri.

"Autoritățile competente au luat decizia în acest caz, fără vreo implicare politică sau ingerință. Am fost anunțați cu câteva zile înainte de acest plan", a declarat Trudeau.

De asemenea, Justin Trudeau a anunțat că nu a discutat despre această problemă cu alți oficiali internaționali.

Meng Wanzhou, fiica fondatorului Huawei și director financiar al companiei, a fost arestată sâmbătă pe aeroportul din Vancouver. China a cerut eliberarea sa imediată, catalogând arestul drept o încălcare a drepturilor omului.

Momentan nu se cunoaște motivul exact al arestării. Motivul arestului ar fi totuși încălcarea sancțiunilor impuse de Statele Unite, a transmis o sursă familiară situației.

Autoritățile din Statele Unite au început să cerceteze compania Huawei din anul 2016, sub suspiciunea că aceasta trimitea produse fabricate în Statele Unite către Iran și alte țări, lucru care încalcă legile de exporturi din SUA.

Într-un comunicat oficial, reprezentanții companiei Huawei au transmis că nu cunosc niciun motiv pentru care Wanzhou ar fi putut fi arestată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7745 secunde