Jurnalistul turc Mehmet Altan, eliberat după aproape doi ani de închisoare

235
Jurnalistul turc Mehmet Altan,  eliberat după aproape doi ani de închisoare - jurnalistul-1530192439.jpg

Articole recomandate

Jurnalistul turc Mehmet Altan, condamnat la închisoare pe viață în legătură cu lovitura de stat eșuată din 2016, a fost eliberat, miercuri, după aproape doi ani de detenție, a anunțat organizația nonguvernamentală pentru libertatea presei P24, citată de AFP.

Mehmet Altan, 65 de ani, prezentator al unei emisiuni politice de televiziune, a părăsit închisoarea Silivri, de lângă Istanbul, după o decizie a unui tribunal ce a ordonat, miercuri, eliberarea sa condiționată.

Sentința și condamnarea la închisoare pe viață nu au fost anulate, jurnalistul având în continuare interdicția de a părăsi țara și obligația de a se prezenta regulat în fața autorităților.

"Am fost eliberat după 21 de luni, când n-ar fi trebuit să fiu vreodată încarcerat", a declarat jurnalistul, în fața penitenciarului, conform P24.

"Libertatea mea să aducă speranță pe calea legii și a democrației", a spus acesta, salutat de prieteni și colegi.

Arestat în septembrie 2016, Mehmet Altan a fost condamnat în februarie 2017 la închisoare pe viață împreună cu fratele său, Mehmet, scriitor, și un alt jurnalist renumit, Nazli Ilicak, la finalul unui proces foarte criticat în Turcia și în plan extern.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4195 secunde