Jurnalist BBC, dat afară, după ce a postat un mesaj rasist despre bebelușul regal

260
Jurnalist BBC, dat afară, după ce a postat un mesaj rasist despre bebelușul regal - duciidesussexbebelusulregal3-1557404440.jpg

Articole recomandate

Danny Baker, prezentator la BBC 5 Live, figură cunoscută în presa britanică, a fost concediat de rețeaua britanică din cauza unui mesaj publicat pe Twitter după lansarea primei fotografii cu prințul Harry, Meghan Markle și copilul lor.


El a șters mesajul "Bebelușul regal părăsește spitalul", care era însoțit de o fotografie cu cei doi ținând de mâini un cimpanzeu îmbrăcat în haine și cu un melon pe cap.


Prezentatorul a fost acuzat că a ironizat originile afro-americane ale ducesei de Sussex, iar un reprezentant al BBC a transmis că "a fost o serioasă greșeală de judecată" și că Baker "nu va mai prezenta programul lui săptămânal la noi".

După ce a stârnit un val de controverse online, Baker a încercat să se scuze: "Îmi pare rău că imaginea mea cu un micuț într-o ținută stilată i-a dat gata pe unii".

Ulterior, a publicat că ar fi folosit "aceeași poză tâmpită pentru orice alt copil regal sau al lui Boris Johnson și chiar al meu. Este o imagine amuzantă. Mare greșeală, cu siguranță. Grotesc".

Meghan Markle, ducesa de Sussex, soția prințului Harry, a născut pe 6 mai un băiat care a primit numele Archie Harrison Mountbatten-Windsor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0479 secunde