Jumătate din reactoarele nucleare din Japonia sunt periculoase și trebuie desființate

254
Jumătate din reactoarele nucleare din Japonia sunt periculoase și trebuie desființate - centrala-1340978285.jpg
Parlamentarii japonezi care au studiat pericolul reprezentat de cele 50 de reactoare nucleare din arhipelag au ajuns la concluzia că 24 dintre ele trebuie să fie desființate cât mai rapid, deoarece se află deasupra unor falii sau prezintă alte riscuri importante.

Potrivit grupului parlamentar "Genpatsu zero" ("Zero centrale nucleare"), din care fac parte deputați și senatori din cadrul mai multor partide de orientări diferite, aproximativ jumătate dintre reactoarele din arhipelag sunt atât de vulnerabile, încât necesită să fie oprite definitiv și demolate.

Între cele 24 de reactoare figurează și două unități (5 și 6) considerate ca potențial exploa-tabile în viitor ale centralei nucleare avariate Fukushima Daiichi, dar și toate cele patru reactoare ale instalației vecine, de la Fukushima Daini, două complexe atomice afectate de cutremurul urmat de un tsunami pe 11 martie 2011 și aflate în voia replicilor seismice.

Parlamentarii care se opun energiei nucleare vizează, de asemenea, cele șapte reactoare ale centralei Kashiwazaki-kariwa, exploatate de compania Tokyo Electric Power (TEPCO) care deservesc capitala japoneză. Această instalație a fost pusă în dificultate de un cutremur care a avut loc în 2007 la Niigata, activitatea seismică din regiune producând, de asemenea, îngrijorare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 14 Iunie 2012
Stire din Monden : Inna face furori  în Japonia
Pagina a fost generata in 0.3605 secunde