Julian Assange acuză Google de colaborare cu serviciile secrete americane

117
Julian Assange acuză Google de colaborare cu serviciile secrete americane - julianassangeecuadorasylum-1417092047.jpg

Articole recomandate

Fondatorul site-ului WikiLeaks, Julian Assange, a acuzat Google că a oferit acces la e-mail-urile utilizatorilor săi angajaților Agenției Naționale de Securitate (NSA) și ai Biroului Federal de Investigații (FBI), potrivit unei noi cărți a jurnalistului australian, citată de cotidianul spaniol Publico, relatează joi agenția RIA Novosti. ''Potrivit lui Assange, Google i-a autorizat pe angajații NSA și FBI să aibă acces la corespondența electronică a clienților săi'', scrie cotidianul spaniol.

Assange crede că activitatea are loc în contul Departamentului de Stat al SUA. Fondatorul WikiLeaks a ajuns la această concluzie după ce-a examinat activitățile președintelui executiv al Google, Erick Schmidt, și ale directorului think-tank-ului Google Ideas, Jared Cohen.

În iunie 2011, jurnalistul australian a discutat personal cu cei doi responsabili. În cartea sa, Erick Schmidt este prezentat nu numai ca ''un geniu tehnic'', ci și ca ''fondator și președinte'' al unui centru de cercetări care întreprinde studii pentru Washington.

La rândul său, Jared Cohen ar fi călătorit în lume pentru ''a promova interesele politice și militare americane'', scrie Assange, scrie Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
Stire din Social : Zi importantă pentru Google
Pagina a fost generata in 0.5317 secunde