Judecătorul Epure, aliatul declarat al lui Blenis

1702

Articole de la același autor

Judecătorul Marius Cristian Epure, de la Curtea de Apel Constanța, a încercat, ieri, din nou, să îi readucă libertatea lui Shyti Blenis, chiar dacă instanța de fond, respectiv Tribunalul Constanța, a hotărât condamnarea lui, alături de Marius Niculescu, la detenție pe viață, pentru că ar fi comis triplul asasinat de la Mangalia, în care soții Ion și fiica lor au fost omorâți cu sânge rece.

Cum a ajuns Marius Epure, cel care, în 2005, chiar a dispus punerea DE ÎNDATĂ în libertate a lui Blenis, fără a da ocazia colegilor magistrați de la Curtea de Apel să îi confirme sau infirme decizia mai mult decât controversată, să se pronunțe, chiar și pe revocarea măsurii de arest preventiv?
Este, cel puțin, aruncând o privire de suprafață, o simplă întâmplare. Ieri, completul de apel care a intrat în acest dosar a fost alcătuit din judecătorii Zoița Frangu și Marius Cristian Epure. Cel din urmă a ținut să explice componența completului încă de la intrarea în sală. Astfel, el făcuse, anterior, o cerere de abținere în acest dosar, dar care a fost respinsă. Celălalt judecător din acest dosar, Lucia Dragomir, a fost recuzată de avocata lui Blenis, Viorica Grigorescu, recuzare care a fost soluționată favorabil apărătoarei lui Blenis. În locul judecătorului Dragomir a fost desemnat judecătorul Zoița Frangu. Marius Cristian Epure a fost desemnat să intre în acest dosar doar pentru că judecătorul Valentin Iancu este în concediu și doar pe perioada în care acesta lipsește.
Termenul de ieri din acest dosar nu ridica mari semne de întrebare, mai ales că era procedură nelegal îndeplinită cu mai multe părți civile, deci un motiv temeinic de amânare. S-a pus însă în discuție legalitatea și temeinicia arestării preventive. Bineînțeles că apărarea lui Blenis a solicitat revocarea măsurii de arest preventiv.
În timpul deliberărilor, cei doi judecători din complet nu au ajuns la un consens. Judecătorul Marius Cristian Epure a făcut opinie separată, în sensul revocării măsurii de arest preventiv (confirmând vechiul său punctul de vedere), pe când judecătorul Zoița Frangu a dispus menținerea stării de arest pentru încă 60 de zile.
S-a ajuns la complet de divergență. Pe lângă cei doi judecători, s-a mai pronunțat judecătorul Adriana Ispas, care a dispus menținerea stării de arest preventiv a lui Blenis.
Așadar, noua tentativă a judecătorului Epure - care a fost "iertat" de Consiliul Superior al Magistraturii în cazul eliberării cu atâta tam-tam a lui Blenis din 2005 - de a-l repune în libertate, a eșuat.
Purtătoarea de cuvânt a Curții de Apel Constanța, judecător Zoița Frangu, ne-a declarat că magistratul Epure nu este incompatibil în luarea măsurii preventive, pentru că el nu s-ar fi pronunțat pe fondul cauzei la tribunal.
Totuși, dat fiind scandalul pe care l-a provocat judecătorul Epure în cazul eliberării "cu cântec" a lui Blenis din 2005 și dorința sa inexplicabilă (?!) de a-l pune pe acesta în libertate cu orice preț (chiar cu riscul creării unui precedent periculos și, mai mult, al cercetării sale de către superiori, cu riscul de a se compromite, poate, ca judecător), el a ajuns să se pronunțe, chiar dacă doar pe menținerea stării de arest preventiv, încă o dată, în acest dosar.
Este mai mult decât suspectă puterea pe care o exercită acest judecător și joaca pe care o face de-a justiția. Mai mult, CSM-ul ezită să facă o cercetare amănunțită și să analizeze cu simț de răspundere un astfel de comportament.
Este evident că judecătorul Epure este un aliat puternic al lui Blenis. De ce? Ce are în vedere judecătorul Epure de fiecare dată când vrea să îl pună în libertate pe Blenis, iar ceilalți judecători, și nu puțini, nu văd? De ce doar el face notă discordantă și se luptă pentru acest lucru? Cum de o astfel de atitudine (cel puțin suspectă după părerea noastră) este trecută cu vederea, ignorată sau doar acoperită? De cine? De ce până și în presa constănțeană există "aliați" ai lui Blenis, iar ziariștilor de la anumite cotidiene locale li se interzice să scrie despre acest subiect?
Prea multe semne de întrebare, nu?
Și ne mai întrebam de ce totul PARE atât de întâmplător…

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9135 secunde