Joe Biden l-a felicitat pe Klaus Iohannis

195
Joe Biden l-a felicitat pe Klaus Iohannis - apjoebidentk13081216x9608-1416986737.jpg
Vicepreședintele american, Joe Biden, l-a sunat pe președintele ales al României, Klaus Iohannis, și l-a felicitat pentru victoria în alegeri, remarcând rata de participare impresionantă, un indiciu al unei democrații puternice și sănătoase, arată un comunicat al Casei Albe.

Vicepreședintele a subliniat relația bilaterală puternică și și-a exprimat aprecierea pentru contribuția României la NATO, pentru sprijinul ei față de Ucraina și eforturile de a învinge gruparea Stat Islamic.

Joe Biden i-a transmis, de asemenea, președintelui ales condoleanțe pentru accidentul de elicopter din 21 noiembrie și a mulțumit României pentru sacrificiile sale în cadrul forței NATO din Afganistan (ISAF).

Vicepreședintele american și președintele ales Klaus Iohannis au discutat, de asemenea, despre importanța critică a reformelor privind statul de drept, atât ca motor al creșterii economice, cât și ca o problemă de securitate națională.

La scrutinul prezidențial din luna noiembrie, Klaus Iohannis a obținut 6.288.769 voturi valabil exprimate, iar Victor Ponta 5.264.383 voturi, conform datelor Biroului Electoral Central.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5363 secunde