Joe Biden încearcă să unească tabăra democrată în jurul uriaşelor sale planuri de investiţii

179
Joe Biden încearcă să unească tabăra democrată în jurul uriaşelor sale planuri de investiţii - joe-1632422615.jpg
Preşedintele american Joe Biden a primit, miercuri, reprezentanţi ai aripii radicale din Partidul Democrat şi mai mulţi parlamentari de centru, pentru a încerca să-i adune în jurul marilor sale planuri de investiţii şi cheltuieli sociale, notează agenţia AFP, consultată de Agerpres.

Casa Albă a salutat întâlnirile „productive şi sincere” într-un comunicat dat publicităţii miercuri seară.


Joe Biden „consideră că are de jucat un rol de unitate”, declarase mai devreme în cursul zilei purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki. „Suntem într-un moment decisiv în negocierile noastre, iar acest lucru necesită un angajament mai mare din partea preşedintelui”, a adăugat ea.

În joc: nimic mai puţin decât viziunea economică şi socială a preşedintelui democrat. Liderul de la Casa Albă a demarat un plan pentru dezvoltarea şi renovarea infrastructurii în valoare de 1.200 de miliarde de dolari. El doreşte, de asemenea, să reformeze în profunzime sistemul american de protecţie socială, cu o avalanşă de cheltuieli care s-ar ridica la 3.500 miliarde de dolari.

Centriştii doresc să adopte fără întârziere planul privind infrastructurile, care este susţinut de unii congresmeni ai opoziţiei republicane. Dar aripa radicală a democraţilor vrea să voteze mai întâi vastul proiect de reforme sociale, temându-se că „moderaţii” vor refuza să susţină acest dosar costisitor imediat ce vor fi obţinut banii pentru infrastructură. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3284 secunde