Jihadista Melina Boughedir va fi rejudecată. Riscă pedeapsa capitală!

223
Jihadista  Melina Boughedir  va fi rejudecată. Riscă pedeapsa capitală! - jihadista-1524577206.jpg

Articole recomandate

Franțuzoaica Melina Boughedir, care a fost condamnată în primă instanță la șapte luni de închisoare pentru intrare ilegală în Irak, va fi rejudecată pentru terorism, potrivit unei decizii a Curții de casație, a indicat, ieri, o sursă judiciară, citată de AFP. Noul proces în cazul Melinei Boughedir va avea loc pe 2 mai.

"Reexaminând dosarul, Curtea de casație a ajuns la concluzia că nu este vorba de o simplă intrare ilegală pe teritoriul irakian, deoarece ea știa că soțul său se va alătura Daesh (n.r. - acronimul în limba arabă pentru gruparea Stat Islamic) și l-a urmat în cunoștință de cauză", a precizat sursa.

Femeia, în vârstă de 27 de ani, riscă, potrivit legii irakiene, pedeapsa capitală pentru apartenență la o organizație teroristă, chiar și pentru non-combatanți. În februarie, ea a primit o pedeapsă de șapte luni de închisoare și trebuia inițial să fie expulzată în Franța.

Melina Boughedir a fost arestată în vara lui 2017 la Mosul, fosta "capitală" irakiană a Statului Islamic în nord, împreună cu cei patru copii ai săi, dintre care trei au fost de atunci repatriați.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1331 secunde