Jean-Claude Juncker, apel către liderii Grupului de la Vișegrad: "Trebuie să reconstruim solidaritatea în Uniunea Europeană!"

140
1
Jean-Claude Juncker, apel către liderii Grupului de la Vișegrad:

Articole recomandate

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a invitat pe liderii a patru state membre central și est-europene la o cină, pe 18 octombrie, în încercarea de a reduce tensiunile între acestea și țările mai dezvoltate din vestul Europei, transmite Reuters, consultată de Agerpres. 


În scrisoarea de invitație, datată 2 octombrie și adresată liderilor din Polonia, Republica Cehă, Ungaria și Slovacia, Jean-Claude Juncker subliniază importanța primordială a solidarității Uniunii Europene, afectată de disputele privind imigrația și alte probleme, precum și de Brexit. 


În timp ce Praga și Bratislava au adoptat uneori un ton mai moderat, Varșovia și Budapesta au avut constant schimburi de replici tăioase cu Comisia Europeană, dar și cu Germania și Franța, în legătură cu ceea ce blocul comunitar consideră tot mai mult a fi un dispreț față de regulile democratice. 


Cina la care vor participa Juncker și liderii țărilor din Grupul de la Vișegrad (V4) ar urma să aibă loc la Bruxelles, pe 18 octombrie, în ajunul Consiliului European de toamnă, în contextul nevoii de a construi "o Europă mai unită, mai puternică și mai democratică, în pofida Brexit-ului", potrivit textului scrisorii de invitație. 
"Cred că apărarea unității celor 27 (n.r. - țările rămase după Brexit) în acest proces este de o importanță primordială", menționează președintele CE. 


Statele din Grupul de la Vișegrad, în special Polonia și Ungaria, s-au opus mecanismului de redistribuire a refugiaților între țările membre ale UE, după valul masiv de migranți din 2015 și 2016, majoritatea musulmani proveniți din Orientul Mijlociu și Africa. 


Alte subiecte care au provocat divergențe între cele patru țări din V4 includ reforma normelor privind detașarea lucrătorilor între statele UE, dosar în care Franța și alte țări vest-europene susțin că sunt victimele concurenței neloiale din partea companiilor est-europene. 


Comentează știrea

Liviu Burebista
6 octombrie 2017
Domnule Juncker i-mi provoci scarba

Alo, nenea Juncker auzi bre, Europa o sa fie "mai unita , mai puternica si mai democrata" , atunci cand frontierele Europei vor fi pazite cu strasnicie. Nu ca acum, cand hoardele musulmane trec prin asa zisele frontiere, caprin branza. O sa fie asa cum spui mata, cand fiecare tara va fi stapana pe destinele ei. Ca deaia se tin alegeri libere in fiecare tara Europeana , sa fie condusa de alesii ei nu de parazitii de Bruxeles, care habar nu au de Romania de ex. dar ei ne spun noua ce sa facem . Ca si cum am fi handicapati minntal. Terminati cu ifosele astea de Uniune Sovietica, ca acest nou EUSSR nu va avea zile multe. UE este o conceptie monstruoasa, care nu are alt scop decat acela de a distruge diversitatea si natiunile europene.Bine ar fi ca tarile Grupului de la Visegrad , sa-ti dea cu tifla si sa se tina tari sa nu accepte dictatul vostru globalist infect. Hai sictir javra globalista.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8628 secunde