Japonia: "Nu vom tolera niciodată provocările Coreii de Nord"

189
Japonia:

Articole recomandate

 Guvernul japonez a avertizat, ieri, că nu ar putea tolera niciodată provocările Coreii de Nord, după ce regimul de la Phenian a amenințat să lanseze rachete spre insula Guam din Pacific, relatează AFP.

"Cerem cu fermitate Coreii de Nord să ia în serios avertismentele repetate ale comunității internaționale, să se conformeze rezoluțiilor ONU și să se abțină de la alte provocări", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Yoshihide Suga.

Japonia, un aliat apropiat al SUA, a sprijinit, de asemenea, tonul belicos adoptat în ultimele zile de către președintele american Donald Trump, care a promis "foc și furie" Coreii de Nord, în timp ce mai multe țări și-au exprimat îngrijorarea.

"Este foarte important de a menține puterea de descurajare nucleară a SUA în fața unei situații de securitate extrem de îngrijorătoare în regiune", a estimat Suga. "Președintele Trump a declarat că toate opțiunile sunt pe masă, inclusiv cea militară, iar guvernul salută această politică. Acțiunile Coreii de Nord reprezintă o provocare evidentă și nu vom putea tolera niciodată aceasta", a mai spus oficialul nipon.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2309 secunde