Jaful secolului! Hoții au dat lovitura la Muzeul Bode din Berlin

259
Jaful secolului! Hoții au dat lovitura  la Muzeul Bode din Berlin - jafulsecoluluiberlin-1490702084.jpg

Articole recomandate

Cea mai mare medalie comemorativă de aur din lume, cântărind 100 de kilograme și având o valoare nominală de un milion de dolari, a fost furată de la Muzeul Bode din Berlin, a confirmat poliția germană.

Potrivit mass-media germane, este vorba de "Big Maple leaf" (Marea Frunză de Arțar), o medalie comemorativă cu un diametru de 53 de centimetri și o grosime de 3 centimetri. Medalia, realizată în 2007 de Monetaria Regală din Canada într-o serie foarte limitată, este din aur pur de 99,999 % și are imprimată pe una din fete un profil al reginei Elisabeta a II-a, iar pe cealaltă față frunza de arțar a Canadei.

Piesa a fost inclusă în Cartea Recordurilor Guinness în 2008, fiind considerată cea mai mare monedă de aur din lume.

Jaful a avut loc luni, în zori. Hoții au pătruns în clădire și au reușit să deschidă caseta în care era ținută Marea Frunză de Arțar. Poliția afirmă că moneda era ținută într-un loc super securizat. Cum a fost posibil jaful? Deocamdată e un mister. Furtul a fost descoperit după ce a fost găsită o scară în apropierea liniei ferate din vecinătatea muzeului.

Poliția încearcă să descopere cum au pătruns hoții în clădirea situată în Insula Muzeelor și aflată la doar o sută de metri distanță de locuința cancelarului german, Angela Merkel. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3914 secunde