Jaf într-o grădină de bonsai. Hoțul a furat un exemplar în valoare de aproape 100.000 de dolari

212
Jaf într-o grădină de bonsai. Hoțul a furat un exemplar în valoare de aproape 100.000 de dolari - jafintrogradina-1549924106.jpg

Articole recomandate

Un hoț de bonsai a furat mai mulți pomi în valoare de cel puțin 13 milioane de yeni, echivalentul a 118.000 de dolari, dintr-o grădină din Saitama, lângă Tokyo, relatează CNN.


Printre bonsaii furați se numără și un pom rar shimpaku, în vârstă de 400 de ani, care trebuia să intre într-o competiție din Japonia, luna aceasta. Doar acest tip de bonsai valora peste 10 milioane de yeni (90.000 de dolari).

"Am îngrijit acești pomi miniaturali ca și când ar fi fost copiii noștri. Nu există cuvinte care să descrie cum ne simțim acum", a declarat Fuyumi Iimura, soția celui care a îngrijit până acum bonsaii.


Aceasta a mai precizat că, cel mai probabil, persoana care a furat pomii are experiență în acest domeniu, întrucât a putut identifica cei mai valoroși bonsai din grădina care se întinde pe 5.000 de hectare și în care se află peste 3.000 de bonsai.

Seiji Iimura, soțul lui Fuyumi, provine dintr-o familie cu tradiție în îngrijirea bonsailor, încă din perioada Edo (1603-1868). Bonsaii au ajuns în Japonia încă din secolul 6, fiind aduși din China de către mai mulți învățăcei budiști.

În limba japoneză, "bonsai" se traduce drept "plantat într-un ghiveci". Deși bonsaii cresc din semințele plantate, este nevoie de un proces extrem de laborios pentru a crea copacul shimpaku. Această specie crește de obicei pe pereții stâncilor înalte, iar colectarea pomilor este foarte periculoasă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0801 secunde