Iulia Timoșenko, transferată la o închisoare pentru femei din estul Ucrainei

3314
Iulia Timoșenko, transferată la o închisoare pentru femei din estul Ucrainei - iuliatimosenko11-1325246402.jpg
Opozanta Iulia Timoșenko, ce a fost condamnată în octombrie la șapte ani de închisoare pentru abuz de putere, a fost transferată vineri de la centrul de detenție din Kiev într-o închisoare din regiunea Harkiv, din estul Ucrainei, a anunțat administrația penitenciarelor, potrivit Mediafax.

Timoșenko, încarcerată din august la centrul de detenție Lukianivski din Kiev, "a fost trimisă în regiunea Harkiv", a anunțat administrația pe site-ul său de Internet.

Serviciul de presă al fostului premier a precizat, la rândul său, că aceasta va fi transferată la închisoarea pentru femei Kaceanivska din Harkiv, una dintre cele mai importante din Ucraina. Aici sunt încarcerate între 800 și 1.000 de femei, potrivit Interfax.

Încarcerată în august, Timoșenko a fost condamnată la șapte ani de închisoare pentru că a încheiat, în perioada în care era premier, acorduri privind gazele cu Rusia, considerate ca fiind defavorabile țării sale.

Ea a fost condamnată să plătească societății de stat Naftogaz aproximativ 200 de milioane de dolari, ce reprezintă pierderi legate de aceste acorduri, potrivit deciziei primei instanțe.

Săptămâna trecută, justiția ucraineană a respins apelul acesteia. Opozanta, care nu poate merge din cauza unor dureri de spate puternice, potrivit apropiaților săi, și avocații săi nu au fost prezenți la audiere, în semn de protest.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6846 secunde