Iulia Timoșenko, suspectată de implicare în uciderea unui parlamentar

2158
Iulia Timoșenko, suspectată de implicare în uciderea unui parlamentar - timosenko96724300-1322306187.jpg
Fostul premier ucrainean este deja la închisoare, iar procurorii spun acum că ar fifost implicată în uciderea unui parlamentar.

Parchetul General din Ucraina are "dovezi incontestabile" privind implicarea fostului premier ucrainean Iulia Timoșenko în uciderea unui parlamentar și om de afaceri în 1996, a anunțat sâmbătă procurorul general adjunct Renat Kuzmin, potrivit Mediafax.

Ievgheni Șcerban, membru al Radei Supreme și director al corporației financiare Anton, a fost împușcat mortal la aeroportul din Donețk, în noiembrie 1996. Soția sa și un angajat al aeroportului au fost uciși de asemenea în atac. Opt persoane au fost arestate pentru această crimă la începutul anilor 2000, iar trei dintre ele au primite pedepse cu închisoarea pe viață.

Pavel Lazarenko, care a fost premier ucrainean în perioada 1996-1997, a fost acuzat că a ordonat crima. El ispășește în prezent o pedeapsă cu închisoarea în Statele Unite, pentru spălare de bani.

Într-un interviu difuzat sâmbătă dimineață de postul ucrainean Inter TV, Kuzmin a afirmat că "au fost transferați bani în conturile bancare ale criminalilor de către firme deținute de Lazarenko și Timoșenko", care erau aliați în anii '90, informează RIA Novosti în pagina electronică.

În plus, "firma Somali Enterprises, care a transferat bani pentru uciderea lui Șcerban, i-a virat bani lui Timoșenko pentru a-și cumpăra haine de blană, bijuterii, mașini sau pentru a plăti la hoteluri și restaurante", a adăugat acesta.

Purtătoarea de cuvânt a lui Timoșenko, Natalia Lisova, a dezmințit acuzațiile potrivit cărora aceasta ar avea vreo legătură cu uciderea parlamentarului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 22 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Iulia Timoșenko suspectă de cancer
Marţi, 15 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Iulia Timoșenko, în stare gravă
Luni, 14 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Iulia Timoșenko e în stare gravă
Pagina a fost generata in 0.215 secunde