Iulia Timoșenko intră în greva foamei pentru a denunța fraudele electorale din Ucraina

229
Iulia Timoșenko intră în greva foamei pentru a denunța fraudele electorale din Ucraina - timosenko65302300-1351525103.jpg

Articole recomandate

Iulia Timoșenko, aflată în detenție, a intrat în greva foamei pentru a denunța ceea ce consideră a fi o "falsificare" a scrutinului legislativ desfășurat duminică, informează AFP, citată de realitatea.net.


"Încep greva foamei în semn de protest față de falsificarea alegerilor", a anunțat Timoșenko într-o declarație citită de avocatul său.


Blocul Iulia Timoșenko s-a clasat pe locul doi în scrutinului de duminică, după Partidul Regiunilor, al președintelui Viktor Ianukovici.


Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a denunțat luni un recul al democrației în Ucraina, după scrutinul legislativ de duminică, desfășurat în timp ce Iulia Timoșenko este în detenție, informează aceeași sursă.


"Nu ar trebui să ne deplasăm la închisori pentru a lua legătura cu importanți lideri ai opoziției", a spus ea.
OSCE denunță folosirea abuzivă a resurselor administrațiilor locale în campania electorală, lipsa de transparență din campanie și în procesul de finanțare a partidelor.

"Anumite aspecte ale perioadei premergătoare alegerilor au constituit un pas în urmă comparativ cu alegerile recente", precizează OSCE.

 

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3527 secunde