Fostul premier al Ucrainei suferă într-un penitenciar din Kiev

Iulia Timoșenko, în stare gravă

942
Iulia Timoșenko, în stare gravă - iulia-1321306848.jpg
Starea de sănătate a fostului premier ucrainean Iulia Timoșenko, în prezent unul din liderii de opoziție, rămâne în continuare gravă, ea neputând să se ridice singură din pat, a declarat, ieri, avocatul său, Serghei Vlasenko.

Iulia Timoșenko se află în prezent într-un penitenciar din Kiev, în așteptarea judecării apelului împotriva condamnării sale la șapte ani de închisoare pentru abuz de putere în semnarea contractelor gaziere cu Rusia, în ianuarie 2009, relatează agențiile de presă Interfax-Ukraina și RIA Novosti.

Fostul premier ucrainean se află de mai bine de 100 de zile în închisoare. Starea sa de sănătate s-a deteriorat în mod considerabil în ultimul timp, afirmă avocatul său, Serghei Vlasenko. Potrivit acestuia, Iulia Timoșenko are dureri puternice la nivelul coloanei vertebrale și nu se poate deplasa fără ajutor.

Avocatul a mai spus că intenționează să solicite instanței transferul fostului premier pentru diagnostic și tratament într-un spital din Kiev.

"De zece zile, Iulia Timoșenko este în imposibilitatea de a se ridica din pat", a spus Vlasenko, indicând că fotografia în care fostul premier trimite bezele susținătorilor săi de la fereastra închisorii sunt mai vechi. În acest context, el a criticat anchetatorii poliției fiscale care își continuă acțiunile de anchetă și interogatoriile în pofida stării grave a Iuliei Timoșenko.

"Nu înțeleg de ce a fost nevoie ca Iulia Timoșenko să fie interogată joi și vineri, în condițiile în care ea nici nu se poate da jos din pat", a spus avocatul, care a calificat acțiunile procuraturii ucrainene drept un abuz.

v v v

O comisie a Ministerului ucrainean al Sănătății a fost în vizită la penitenciarul unde este încarcerată Iulia Timoșenko și a ajuns la concluzia că ea poate fi interogată, făcând recomandări referitoare la tratamentul fostului premier.

Între timp, fostul prim-ministru a fost inculpat, vineri, într-un nou dosar, pentru fraudă fiscală și deturnare de fonduri în anii 1990.

"Iulia Timoșenko a fost inculpată pentru ascunderea unor devize în sumă totală de peste 165 de milioane de dolari (121 de milioane de euro), pentru deturnarea unor fonduri bugetare și evaziune fiscală în valoare de 47 de milioane de grivne (aproximativ 4,3 milioane de dolari)", au indicat autorități fiscale ucrainene. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 14 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Iulia Timoșenko e în stare gravă
Pagina a fost generata in 0.5092 secunde