Iulia Timoșenko e în stare gravă

702
Iulia Timoșenko e în stare gravă - iulia-1321281835.jpg
Starea de sănătate a fostului premier ucrainean Iulia Timoșenko, în prezent încarcerată, rămâne în continuare gravă, ea neputând să se ridice singură din pat, a declarat luni presei avocatul său Serghei Vlasenko.

Fostul premier ucrainean se află de mai bine de 100 de zile în închisoare. Starea sa de sănătate s-a deteriorat în mod considerabil în ultimul timp, afirmă avocatul său. Potrivit acestuia, Iulia Timoșenko are dureri puternice la nivelul coloanei vertebrale și nu se poate deplasa fără ajutor, relatează Agerpres.

Avocatul ei a mai spus că intenționează să solicite instanței transferul fostului premier pentru diagnostic și tratament într-un spital din Kiev. "De zece zile, Iulia Timoșenko este în imposibilitatea de a se ridica din pat", a spus Vlasenko, indicând că fotografia în care fostul premier trimite bezele susținătorilor săi de la fereastra închisorii sunt, deja, vechi.

În acest context, el a criticat anchetatorii poliției fiscale care își continuă acțiunile de anchetă și interogatoriile în pofida stării grave a Iuliei Timoșenko. "Nu înțeleg de ce a fost nevoie ca dna Timoșenko să fie interogată joi și vineri în condițiile în care ea nici nu se poate da jos din pat", a spus avocatul, care a calificat acțiunile procuraturii ucrainene drept un abuz.Avocatul a mai spus că va încerca să obțină luni o întrevedere cu Iulia Timoșenko, dacă starea sănătății acesteia îi va permite acest lucru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9894 secunde