Italia va accepta migranții salvați pe mare pe parcursul negocierilor europene

141
1
Italia va accepta migranții salvați pe mare pe parcursul negocierilor europene - italia-1532435092.jpg

Articole recomandate

Roma va continua să accepte migranții salvați pe mare în următoarele cinci săptămâni, adică pe perioada negocierilor europene care ar trebui să ducă la soluția unei împărțiri a acestor migranți în cadrul UE, a anunțat, la Berlin, șeful diplomației italiene, Enzo Moavero Milanesi, potrivit AFP. 


"Pe o perioadă de cinci săptămâni, timp în care partenerii europeni vor găsi o soluție privind repartizarea lor, garantăm că ambarcațiunile (n.r. - misiunii Sophia a UE) care transportă migranți salvați vor putea să îi aducă în Italia", a spus Milanesi, la finalul unei întâlniri la Berlin cu omologul său german Heiko Maas. 


Această decizie confirmă "voința guvernului nostru de a lucra la poziții comune cu partenerii noștri din UE și NATO", a adăugat ministrul italian de Externe, adăugând totuși că Roma consideră prioritară "revizuirea regulilor operaționale pentru a se evita ca toate persoanele salvate să debarce într-o singură țară". 


Vineri, guvernul populist de la Roma a condiționat debarcarea în porturile sale a migranților salvați în Mediterana de o împărțire a găzduirii lor cu alte state membre, amenințând cu compromiterea operațiunilor de salvare. 


Comentează știrea

candipharm.com
16 decembrie 2022
candipharm.com

www.candipharm.com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5001 secunde