Italia, paralizată de furtuni și ploi. Patru oameni au murit

381
Italia, paralizată de furtuni și ploi. Patru oameni au murit - italiaparalizata-1540821069.jpg

Articole recomandate

Este stare de alertă în toată Italia, din cauza vremii. Toate râurile și pârâurile din nordul țării sunt vizate de cod roșu de inundații. Școlile din mai multe orașe, inclusiv Roma, sunt închise, iar circulația pe mai multe șosele a fost oprită. În nordul Italiei plouă fără încetare de sâmbătă. Ministerul român de Externe a transmis o atenționare de călătorie.

Ploi abundente, vânt puternic, copaci rupți, clădiri inundate și acoperișuri sparte. Acesta este peisajul din Italia, unde aproape pe tot teritoriul țării a fost emis cod portocaliu de vreme rea, cu excepția regiunilor Veneto și Friuli-Veneția Giulia, unde este cod roșu. Autoritățile au anunțat că din cauza unei alunecări de teren, patru oameni au murit în regiunea Calabria din sudul țării.

Victimele sunt muncitori care în timpul ploii torențiale efectuau lucrări la o conductă de canalizare. Situația este gravă și în nordul Italiei, acolo unde mai multe râuri au ieșit din matcă. Zeci de clădiri din regiunea Friuli-Veneția Giulia au fost inundate.

O situație similară s-a înregistrat și în orașul Veneția. Nivelul apei în port a crescut cu un metru, ceea ce a dus la inundarea mai multor străzi. Asta însă nu i-a împiedicat pe un grup de sportivi să participe la o competiție de alergat. Ei au parcurs ultimii kilometri prin apa rece acumulată pe străzi.

Vremea rea dă mari bătăi de cap și locuitorilor din orașul Genova. Acolo, vântul puternic a doborât copaci și a smuls acoperișuri. Zeci de echipaje de muncitori au intervenit pentru a lichida urmările furtunii. Ploi abundente au fost înregistrate și în Roma.

Din cauza furiei naturii, școlile au fost închise, iar locuitorii au fost sfătuiți să nu iasă din case. Marea a înghițit o parte din insula Elba.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3867 secunde