Italia declară stare de urgență după explozia de la terminalul de gaze din Austria

137
Italia declară  stare de urgență după explozia  de la terminalul  de gaze din Austria - staredeurgentaitaliacarlocalenda-1513166191.jpg

Articole recomandate

Italia va declara starea de urgență cu privire la livrările de energie, după explozia de la terminalul de gaze de la Baumgarten, estul Austriei, a declarat, ieri, ministrul italian al Industriei, Carlo Calenda, transmite Reuters.

O explozie survenită, marți dimineața, la terminalul de gaze din Baumgarten, în estul Austriei, s-a soldat cu un mort și rănirea mai multor persoane. Explozia, ale cărei cauze nu au fost deocamdată identificate, s-a produs la ora 8.45 și a fost urmată de un incendiu.

Compania Gas Connect Austria, care deține terminalul de la Baumgarten, a informat că livrările de gaze naturale din Rusia spre Italia via Austria au fost întrerupte după explozie.

Ministrul italian al Industriei, Carlo Calenda, a apreciat că incidentul din Austria a scos în evidență faptul că Italia are o serioasă problemă de aprovizionare precum și necesitatea de a dezvolta gazoductul Trans Adriatic Pipeline (TAP).

Acest proiect ar oferi Italiei o nouă sursă de aprovizionare cu gaze naturale, dar până acum a fost întârziat de protestele activităților de mediu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.479 secunde