Italia: Berlusconi îl sprijină pe Liderul Ligii Nordului pentru funcția de premier

122
Italia: Berlusconi îl sprijină pe Liderul  Ligii Nordului pentru funcția de premier - italiaberlusconi-1520512124.jpg

Articole recomandate

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a declarat, ieri, că îl va sprijini pe Matteo Salvini, președintele Ligii Nordului (extremă-dreapta), în eforturile acestuia de a forma un guvern după recentele alegeri parlamentare din Italia, relatează Reuters.

Cele patru partide din coaliția de centru-dreapta au convenit în timpul campaniei electorale ca liderul formațiunii care obține cele mai multe voturi să conducă noul guvern.

Liga Nordului, condusă de Matteo Salvini, a obținut 17% din voturi, devansând formațiunea Forza Italia, a lui Berlusconi, care a obținut numai 14% din voturi.

"Cu respectarea deplină a acordurilor noastre, vom sprijini încercările lui (Matteo) Salvini de a forma un guvern", a declarat Berlusconi pentru Corriere della Sera.

"Eu sunt aici să-l sprijin, să garantez soliditatea coaliției și să respect angajamentele noastre față de alegători", a mai spus el.

Potrivit rezultatelor alegerilor, Mișcarea 5 Stele (M5S, antisistem) a devenit primul partid al țării, cu peste 31% din voturi. Coaliția formată din Forza Italia a lui Silvio Berlusconi și Liga Nordului (extrema dreaptă) ar obține circa 37%, mult peste rezultatul obținut de Partidul Democrat (centru-stânga) al lui Matteo Renzi (19%).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4405 secunde