Italia a intrat în conflict cu Uniunea Europeană pe tema migranților

255
Italia a intrat în conflict cu Uniunea Europeană pe tema migranților - migrantiitalia-1535284478.jpg

Articole recomandate

Italia a confirmat, ieri, intenția sa de a se angaja într-un conflict cu Uniunea Europeană cu privire la problema redistribuirii migranților, dintre care 150 sunt în continuare blocați în Sicilia, amenințând că își va reduce contribuția la bugetul european, transmite AFP.


"Uniunea Europeană a decis să întoarcă spatele Italiei încă o dată. Suntem pregătiți să reducem fondurile pe care le dăm Uniunii Europene", a scris Luigi di Maio, unul dintre vicepremierii italieni, pe pagina sa de Facebook. 


Celălalt vicepremier, Matteo Salvini, ministru de Interne în cabinetul de la Roma, a avut un discurs asemănător în cursul serii la un post de radio italian. 


"Dacă în Europa, se fac că nu înțeleg, dat fiind că plătim din abundență, vom face ce trebuie pentru a plăti mai puțin", a declarat el.


"Italia este obligată să ia act că Europa a pierdut astăzi o bună ocazie de a-și arăta atașamentul la principiile solidarității și responsabilității pe care le citează mereu ca fiind valori fundamentale", a deplâns la rândul său pe Facebook șeful guvernului, Giuseppe Conte. Fără să ofere detalii, el a adăugat că Italia "va trage concluziile".


Niciodată un stat membru nu a refuzat să achite contribuția, obligație înscrisă în tratatele UE, a spus Alexandre Winterstein.


Potrivit datelor Comisiei Europene, în 2016 Italia a contribuit la buget cu aproape 14 miliarde de euro și a primit 11,6 miliarde prin intermediul diverselor programe europene. În 2017, fondurile primite de Italia s-au ridicat la 10 miliarde de euro, pentru că sumele diferă în fiecare an.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.553 secunde