Italia a anunțat când va permite călătoriile fără restricții către celelalte țări din UE

225
Italia a anunțat când va permite călătoriile fără restricții către celelalte țări din UE - roma-1589613347.jpg

Articole recomandate

Guvernul Italiei a aprobat vineri noaptea un decret care va permite călătoriile către și dinspre alte țări membre ale Uniunii Europene începând cu data de 3 iunie, transmite Agerpres.


Decretul a fost propus de către premierul Giuseppe Conte și ministrul sănătății Roberto Speranza.


Tot din 3 iunie, guvernul de la Roma va permite deplasările în mod liber în interiorul Italiei. Deși unele regiuni au dorit o revenire mai rapidă la regimul normal, premierul Conte a insistat pe o ridicare progresivă a restricțiilor pentru a preveni un al doilea val de infectări cu noul coronavirus.


Peste 31.600 de italieni au decedat din cauza COVID-19 începând cu data de 21 februarie, bilanț care plasează Italia pe poziția a treia în lume, după SUA și Regatul Unit.


Pentru a limita răspândirea noului coronavirus, Italia a fost prima țară europeană care a impus restricții la nivel național, în luna martie. Într-o primă etapă, unele măsuri au fost relaxate începând cu 4 mai, atunci când a permis redeschiderea parcurilor și a fabricilor.


La 18 mai urmează să fie redeschise magazinele, zi din care sunt permise și deplasările în interiorul regiunilor.


Interdicția asupra călătoriilor între regiunile Italiei și asupra celor internaționale rămâne în vigoare până la 2 iunie, când se marchează Ziua Republicii. Toate restricțiile de călătorie vor fi ridicate pe 3 iunie, executivul italian sperând să poată salva cel puțin o parte a sezonului turistic.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6351 secunde