Jean-Claude Juncker:

"Istoria îi va da dreptate cancelarului Angela Merkel în privința refugiaților"

213

Articole recomandate

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a lăudat-o pe cancelarul german Angela Merkel pentru politica sa de primire a refugiaților, transmite DPA. 


"Angela Merkel a făcut lucrul potrivit în toamna anului 2015, iar istoria va confirma acest lucru", a declarat Jean-Claude Juncker, într-un interviu apărut în ediția de vineri a tabloidului Bild. "Dacă ar fi închis frontiera germană, Austria și Ungaria s-ar fi prăbușit sub povara refugiaților. Acesta este adevărul". 


Întrebat dacă Angela Merkel a condus sau a divizat Uniunea Europeană, Juncker a răspuns: "Puteți face multe de la Berlin. Asta-i adevărat. Dar o singură persoană nu poate nici să conducă și nici să divizeze UE. În Europa ai întotdeauna nevoie de aliați solizi pe care să te poți baza și de mulți prieteni dacă vrei să realizezi ceva". 
Deși Germania nu a fost "o barcă cu motor", ci mai degrabă "un petrolier lent" în interiorul UE, în momentele cruciale Merkel și alte "minți strălucite" au "adus laolaltă oameni și au pus cap la cap lucruri", a mai spus președintele Comisiei Europene.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.547 secunde