€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

Israelul va continua să acționeze în Siria împotriva Iranului

Ştire online publicată Luni, 16 Aprilie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Israelul va continua „să acționeze” împotriva Iranului în Siria, au avertizat, ieri, doi miniștri israelieni, după aproape o săptămână de la un atac atribuit statului evreu și care a costat viața a șapte iranieni în țara vecină cuprinsă de război, relatează AFP.


Teheranul, inamic declarat al Israelului, este unul dintre principalii aliați ai lui Bashar Al-Assad în conflictul din Siria și a avut un rol important în recentele victorii ale trupelor guvernamentale.


„Vom continua să acționăm împotriva unei implantări militare a Iranului în Siria care constituie o amenințare pentru securitatea Israelului”, a avertizat Gilad Erdan, ministru al securității interne și membru al cabinetului restrâns, la radioul militar.


Ministrul Educației, Naftali Bennett, și el membru al cabinetului israelian restrâns, a afirmat, la rândul său, că Israelul își rezervă o libertate de acțiune totală.


„Nu-i vom permite Iranului să se implanteze în Siria. Frontiera noastră de nord nu poate deveni un loc de joacă pentru Bashar Al-Assad (președintele sirian)”, a adăugat el.


Două țări se află la granița de nord a Israelului, Siria și Liban, unde este activă mișcarea șiită libaneză Hezbollah, un alt inamic al statului evreu.


Aceste amenințări au fost reiterate la o zi după loviturile aeriene americane, franceze și britanice împotriva mai multor obiective din Siria care au legătură cu programul chimic al regimului. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a dat asigurări în legătură cu sprijinul său total față de această operațiune.


De la izbucnirea războiului în Siria, Israelul are grijă să nu fie antrenat în conflict, dar a bombardat zeci de obiective, poziții ale regimului sirian sau convoaie cu arme cu destinația Hezbollah.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8254 secunde