Israelul preia, pentru prima oară, președinția unei comisii a ONU

89

Articole recomandate

Israelul a obținut, pentru prima oară, președinția uneia dintre cele șase comisii specializate ale Adunării Generale a ONU, spre marea dezamăgire a țărilor arabe și a palestinienilor, comentează AFP, consultată de Agerpres.

În cadrul reînnoirii structurilor Adunării Generale, în pregătirea celei de-a 71-a sesiuni care începe în septembrie, ambasadorul israelian Danny Danon a fost ales președinte al comisiei însărcinate cu rezolvarea problemelor juridice. El a primit 109 voturi din partea celor 193 de țări membre într-un scrutin cu buletine secrete, în condițiile în care instanțele comisiilor sunt alese în general prin consens, notează France Presse.

"Sunt foarte mândru să fiu primul israelian ales la președinția unei comisii", a comentat Danon, în fața jurnaliștilor. "Ca președinte, voi lucra cu toate statele membre, inclusiv cu cele care nu m-au votat, și voi continua să susțin adevăratele obiective ale ONU", a adăugat el.

Reprezentantul palestinian la ONU, Riyad Mansour, a denunțat o alegere "negativă și o sursă de disensiuni". El a estimat că ambasadorul israelian "reprezintă ocupația și nu este calificat pentru a prezida comisia a șasea", avertizând că țările arabe se vor pune de acord asupra unui mod de a reacționa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4837 secunde