Israelul este o țară rusofonă, consideră președintele Vladimir Putin

107
Israelul este o țară rusofonă, consideră președintele Vladimir Putin - israelul-1569178218.jpg

Articole recomandate

Rusia consideră Israelul drept o țară rusofonă, a afirmat președintele rus Vladimir Putin, în cadrul unui discurs pronunțat, săptămâna trecută, la Moscova, în cursul unui eveniment organizat de United Israel Appeal, organizație sionistă responsabilă de strângerea de fonduri, în condițiile în care în Israel trăiesc aproape două milioane de migranți provenind din fostele republici ex-sovietice, relatează publicația Times of Israel. 


"Cetățenii Rusiei și Israelului sunt uniți prin legături de familie, de rudenie și prietenie. Este o adevărată rețea, o familie comună și o spun fără exagerare. Israelul are aproape două milioane de cetățeni vorbitori de limba rusă. Considerăm Israelul drept un stat rusofon", a afirmat șeful statului rus. 


Putin a mai spus că va efectua o vizită în Israel în luna ianuarie, la invitația președintelui israelian Reuven Rivlin pentru a asista la ceremoniile consacrate împlinirii a 75 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare Auschwitz și Zilei internaționale de comemorare a Holocaustului. 


Comerțul bilateral între statul israelian și Rusia a crescut cu 9% în 2018 în raport cu anul precedent, a adăugat el.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3617 secunde