Israelul consideră Sudanul un stat terorist periculos

173
Israelul consideră Sudanul un stat terorist periculos - sudan-1351165142.jpg

Articole recomandate

Un responsabil de rang înalt din cadrul Ministerului israelian al Apărării a calificat, ieri, Sudanul drept "stat terorist periculos", fără a revendica bombardamentul ce a vizat marți seară o uzină militară din Khartoum, soldat cu doi morți și pe care Sudanul îl atribuie statului evreu. 


"Sudanul este un stat terorist periculos. Pentru a ști ce s-a întâmplat cu exactitate, este nevoie de timp pentru a înțelege", a declarat pentru postul de radio militar Amos Gilad.

Acest general în rezervă, care ocupă un post-cheie în Ministerul Apărării, a refuzat să răspundă direct cu privire la implicarea Israelului în atacul respectiv. El s-a limitat să sublinieze că aviația israeliană este "una dintre cele mai prestigioase din lume și a dovedit acest lucru în numeroase rânduri în trecut".

"Există versiuni diferite dinspre partea sudaneză, deci nu are rost să intrăm în detalii", a adăugat Gilad. De asemenea, el a subliniat că "președintele sudanez Omar al-Bashir este considerat un criminal de război, iar Sudanul a fost un refugiu pentru ben Laden, regimul este sprijinit de Iran și servește drept punct de trecere pentru transferul de arme iraniene pentru teroriștii Hamas și pentru Jihadul islamic, prin teritoriul egiptean".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 18 Octombrie 2012
Stire din Actual : Israel, atacat cu tiruri de rachete
Pagina a fost generata in 0.5874 secunde