Israelul anunță arestarea a peste 20 de membri Hamas în Cisiordania

145
Israelul anunță arestarea a peste  20 de membri Hamas în Cisiordania - israelulanunta-1529327478.jpg

Articole recomandate

Peste 20 de membri ai Hamas care pregăteau atentate împotriva unor ținte israeliene au fost arestați în nordul Cisiordaniei ocupate și celula lor a fost destructurată, a anunțat, ieri, serviciul de securitate israelian, Shin Beth, transmite AFP.

Ei aparțineau, potrivit unui comunicat al Shin Beth, unei celule active între octombrie 2017 și destructurarea ei de forțele de securitate în aprilie 2018 și ai cărei membri erau în majoritate originari din Nablus, oraș din nordul Cisiordaniei, teritoriu israelian ocupat de Israel.

"Am efectuat arestări și am neutralizat explozivi care urmau să fie utilizați contra unor ținte israeliene", le-a declarat jurnaliștilor comandantul Guy Rousso, un ofițer al armatei israeliene care a luat parte la această operațiune.

"Printre altele, într-o locuință dintr-un stat palestinian din apropiere de Nablus, am descoperit o bombă pregătită pentru a fi utilizată", a adăugat ofițerul.

Între Israel și Hamas, mișcare islamistă aflată la putere în Fâșia Gaza - la câteva zeci de kilometri de Cisiordania -, au avut loc trei războaie cu începere din 2008.

Arestările au fost efectuate în Cisiordania ocupată, administrată de Autoritatea Palestiniană - condusă de Mahmoud Abbas - și adversară a Hamas.

"Aceste arestări demonstrează încă o dată dorința și eforturile depuse de Hamas pentru a crea infrastructuri teroriste cu scopul de a comite atentate în Israel", a afirmat un oficial cu rang înalt din cadrul Shin Beth.

"Am evitat o serie de atentate grave, ceea ce a permis să salvăm vieți omenești", a mai spus sursa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4624 secunde