€ 4.7287
£ 5.3209
$ 4.1834

Mai multe ştiri online:

Israelul acuză Turcia că sprijină activitățile Hamas de spălare de bani

Ştire online publicată Luni, 12 Februarie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Autoritățile israeliene au acuzat Turcia că ar ascunde și încuraja activitățile de spălare a banilor desfășurate de către gruparea militantă palestiniană Hamas, relatează Agerpres.ro.


Acuzația ar putea spori tensiunile în relația deja încordată între Israel și Turcia, notează sursa citată.


Într-un comunicat publicat luni, serviciul israelian de securitate internă Shin Bet a afirmat că oficialii turci 'au închis ochii și - ocazional - au încurajat' încercările Hamas de a transfera bani din Turcia către Cisiordania.


Hamas, care controlează Fâșia Gaza, este considerată o organizație teroristă de către Israel, Statele Unite și Uniunea Europeană.


Potrivit Shin Bet, Hamas a trimis milioane de dolari în Fâșia Gaza din Turcia.


Shin Bet nu a oferit alte detalii în legătură cu presupusele activități de spălare a banilor și sprijin militar.


Turcia contribuie de asemenea la capacitățile militare ale Hamas prin intermediul companiei Sadat, care a fost înființată 'la cererea lui Adnan Basha, un consilier apropiat de oficiali din administrația turcă'.


Israelul i-a arestat pe cetățeanul turc Cemil Tekeli și un alt cetățean arab din Israel în legătură cu această investigație. Tekeli a fost expulzat în Turcia și neagă acuzațiile formulate împotriva sa.


În 2016, Israelul și Turcia și-au reluat relațiile oficiale la șase ani după un incident care a provocat o ruptură între Ankara și Tel Aviv. Relațiile dintre cele două state s-au tensionat în 2010, când trupele speciale israeliene au întreprins un raid care a vizat o flotilă umanitară ce se îndrepta către Fâșia Gaza, la acel moment aflată sub blocadă. Zece cetățeni turci au murit în timpul acestui incident, pe nava Mavi Marmara.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7248 secunde