Israelul a trecut la bombardamente cu tancuri. Totul a fost făcut scrum

317
Israelul a trecut la bombardamente cu tancuri. Totul a fost făcut scrum - tanc25634000-1549922708.jpg

Articole recomandate

Armata israeliană a atacat, luni seară, poziții din orașul sirian Quneitra, situat în apropierea zonei din Podișul Golan aflată sub controlul Israelului, afirmă surse citate de presa siriană.

UPDATE: Rachete trase de armata israeliană s-au abătut asupra provinciei Quneitra (sud-vest), la frontiera cu Înălțimile Golan anexate de Israel, fără să se înregistreze victime, a raportat luni agenția oficială siriană Sana, transmite AFP.

Rachetele "agresorului israelian s-au abătut asupra unui spital distrus la Quneitra, precum și a unor posturi de supraveghere" ale armatei siriene, a relatat Sana.

O sursă militară citată de agenția Sana a precizat că tirul de rachete a provocat numai pagube materiale.

Potrivit directorului Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), Rami Abdel Rahmane, șapte rachete au lovit poziții controlate de regim la Quneitra, printre care un post de supraveghere, făcând mai mulți răniți. Această organizație neguvernamentală nu a furnizat deocamdată niciun bilanț al incidentului.

În vara lui 2018, armata siriană a preluat controlul asupra întregii zone de sud a provinciei Quneitra, cucerită de rebeli în anul 2013.

Tancuri israeliene au bombardat Spitalul din Quneitra și un post militar de observații, în zona Jabata al-Khashab, la periferia orașului sirian, au declarat surse militare citate de agenția de presă oficială SANA.

Potrivit surselor citate, daunele materiale sunt semnificative.

Orașul sirian Quneitra se află în apropierea frontierei dintre Israel și Siria, în regiunea Înălțimile Golan.

Armata israeliană nu a făcut niciun comentariu pe această temă, informează cotidianul Times of Israel.

Armata israeliană a efectuat sute de bombardamente în Siria, vizând în principal poziții militare iraniene sau transporturi de armament destinate mișcării șiite Hezbollah. Iranul și organizația fundamentalistă Hezbollah oferă susținere militară Administrației Bashar al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente și teroriste.

Sursa: romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7792 secunde