Israelul a restabilit relații oficiale cu Omanul

142
Israelul a restabilit relații oficiale cu Omanul - israel-1562101472.jpg

Articole recomandate

Israelul a restabilit relații oficiale cu Sultanatul Oman, un mediator discret în mai multe crize regionale, a anunțat șeful Mossad-ului (Serviciul de Informații Externe israelian), Yossi Cohen, relatează AFP. 


"Recent, a fost anunțată restabilirea unor relații oficiale cu Omanul, precum și înființarea unei reprezentanțe a Ministerului Afacerilor Externe israelian în această țară", a declarat Yossi Cohen, în cadrul unei conferințe organizate la Herzliya, lângă Tel Aviv. 


În anii '90, Israelul și Omanul au deschis fiecare câte un birou de reprezentare comercială înainte ca sultanatul să decidă închiderea lor în 2000, după cea de-a doua intifadă palestiniană. Restabilirea legăturilor între cele două țări este "partea vizibilă a unui efort mult mai larg, care rămâne secret", a apreciat Cohen. 


Acest anunț al șefului Mossad survine la câteva zile de la o conferință din Bahrain privind partea economică a unui plan american de a deschide calea pentru o soluționare a conflictului israeliano-palestinian. Autoritatea Palestiniană a boicotat reuniunea, acuzând Washingtonul că este în favoarea Israelului.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6906 secunde