Israelul a început construcția unui zid la frontiera cu Libanul

167
Israelul a început construcția  unui zid la frontiera cu Libanul - israel1-1518092640.jpg

Articole recomandate

Israelul a început construcția unui zid la frontiera cu Libanul, a confirmat un purtător de cuvânt al UNIFIL (Forța Interimară a ONU în Liban). "Suntem în contact cu ambele părți, de ambele părți ale frontierei, pentru a rezolva problema și a împiedica orice tensiune sau escaladare", a afirmat Andrea Tenenti, citat de National News Agency (NNA).

În ultimele zile, Israelul și Libanul au schimbat declarații tot mai dure privind pretențiile asupra rezervelor de petrol și gaze dintr-o regiune cunoscută sub numele de Blocul 9, reamintește DPA. Libanul a lansat deja o cerere de oferte pentru explorarea offshore la frontiera maritimă cu Israelul.

Recent, Consiliul Superior de Apărare din Liban a ordonat forțelor armate să se opună Israelului dacă acesta își pune în aplicare planurile de construcție a zidului, considerat o agresiune la adresa suveranității libaneze, menționează Xinhua.

Ministrul israelian al Energiei, Yuval Stenitz, a declarat portalului de știri Ynet: "Sperăm și suntem gata să avansăm spre o soluție diplomatică a acestei probleme".

El a afirmat că Israelul ar accepta o mediere și că Statele Unite au mai mediat controversa în trecut, dar "nu există nicio îndoială că statul Israel este cel mai puternic din regiune și ne vom proteja apele economice, platformele de gaze naturale și rezervoarele".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5549 secunde