€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

Mai multe ştiri online:

Israelul a anunțat că a distrus un tunel de infiltrație care pleca din Gaza

Ştire online publicată Luni, 15 Ianuarie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Armata israeliană a anunțat, ieri, că a distrus un tunel construit de Hamas, formațiunea islamistă palestiniană care controlează Fâșia Gaza, care ducea la infiltrarea în Israel, precizând că a condus raiduri aeriene și a folosit alte mijloace pentru a demola galeria subterană, scrie AFP.

Acest gen de tunel a servit atacurilor anti-israeliene mai ales în timpul ultimului război dus de Israel în Fâșia Gaza în 2014, în cursul căruia în jur de 30 de galerii subterane au fost descoperite și distruse.

Purtătorul de cuvânt al armatei Jonathan Conricus a spus că bombardarea tunelului anunțată duminică a făcut victime.

Tunelul era în construcție și a fost distrus sâmbătă, potrivit aceleiași surse. El se afla la punctul de trecere Kerem Shalom pe unde intră mărfurile, între Israel și enclava palestiniană, precum și conductele de gaz și de combustibil.

Această operațiune survine în urma deciziei președintelui american, Donald Trump, din 6 decembrie, de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Purtătorul de cuvânt a afirmat că Israelul, bombardând acest tunel, nu a căutat să declanșeze un conflict militar, ci să-și apere suveranitatea.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.615 secunde