Isărescu: "Nu putem adera la euro nici peste doi ani"

153
1
Isărescu:

Articole recomandate

România a ajuns la macrostabilitate și îndeplinește toate cele cinci criterii de convergență din Tratatul de la Maastricht, însă cu toate acestea nu poate adopta moneda euro nici peste doi ani, apreciază guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu.


"În România este macrostabilitate, toate cele cinci criterii de la Maastricht sunt îndeplinite, din coadă am ajuns în frunte. Dar nu ne trebuie euforie. Și suntem iar într-o stare de paradox: deși avem toate criteriile de la Maastricht îndeplinite, nu putem să vorbim despre trecerea la euro nici peste doi ani. Sprijinim și ideea de adoptare ca ancoră, ca punct de catalizare, dar nu putem să ne aventurăm, pentru că abordarea e riscantă. Toate cele cinci criterii sunt îndeplinite, dar trebuie acum să le păstrăm", a afirmat Isărescu la seminarul "Economia românească între macrostabilitate și microtensiuni", organizată de Asociația Analiștilor Financiar-Bancari din România (AAFBR) la Banca Națională.


El a punctat că economia românească este în prezent stabilă, însă are probleme la nivel micro, amintind numărul mare de insolvențe din ultimii ani, scrie mediafax.ro.


Comentează știrea

Zizi
27 noiembrie 2014
Isarescu

Domnul Isarescu este, la propriu si fara nici o ironie, eminenta cenusie a Romaniei. Nici unul din partidele care s-au perindat pe la putere n-au avut curajul sa-l schimbe. Cand Mugur Isarescu spune ceva, probabilitatea sa fie exact asa, este foarte mare, si trebuie luata de buna. Profesionist 100%. Mare noroc am avut cu existenta acestui om.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5123 secunde