Președintele Hassan Rouhani:

"Iranul vrea în continuare să salveze acordul nuclear"

174

Articole recomandate

Președintele iranian Hassan Rouhani a declarat, sâmbătă, că este pregătit să salveze acordul nuclear și să reia negocierile, inclusiv cu SUA, cu câteva ore înainte ca țara sa să încalce o prevedere cheie a acordului, relatează DPA. 


Totuși, sancțiunile americane vor trebui ridicate ca o precondiție, a spus Rouhani într-o conversație telefonică cu președintele francez Emmanuel Macron. 


"Renunțarea la toate sancțiunile ar putea duce la începutul unor noi evoluții între Iran și grupul 5+1", a spus el. Washingtonul a exclus însă acest lucru în trecut. 


Grupul 5+1 include membri permanenți ai Consiliului de Securitate și Germania, care au încheiat acordul nuclear cu Iranul în 2015. 


Afirmațiile lui Rouhani au fost făcute cu doar câteva ore înainte de începutul unei a doua faze a retragerii Iranului din acordul nuclear. 
Acordul limita îmbogățirea uraniului într-un grad de 3,67%. Nivelul este suficient pentru activități nucleare civile, inclusiv generarea de electricitate și cercetarea medicală, dar nu și pentru a produce o bombă. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4345 secunde