Criză în Kashmir

Iranul se oferă să medieze conflictul dintre India și Pakistan

231
Iranul se oferă să medieze conflictul dintre India și Pakistan - iranul-1551375801.jpg

Articole recomandate

Guvernul iranian, care menține relații strânse atât cu India, cât și cu Pakistanul, s-a oferit să medieze conflictul între cele două state, cărora le-a cerut moderație și începerea unui dialog, transmite EFE. 
Șeful diplomației iraniene, Mohammad Javad Zarif, a anunțat că Republica Islamică este pregătită "să contribuie la rezolvarea pașnică a divergențelor" între cele două țări, potrivit unui comunicat difuzat, ieri, de Ministerul de Externe iranian. Zarif a avut un dialog telefonic, miercuri noaptea, cu omologul său pakistanez, Shah Mahmood Qureshi, în cadrul căruia și-a exprimat regretul pentru recentele ciocniri între India și Pakistan. 
Ministrul iranian, care are intenția de a discuta și cu șeful diplomației indiene, a chemat ambele state să dea dovadă de moderație și să înceapă convorbiri pentru a rezolva disputa cât mai curând posibil. 
Miercuri, atât New Delhi, cât și Islamabadul au afirmat că au doborât avioane inamice. Puseul de tensiune, care a izbucnit în ajun între cele două puteri nucleare, este legat de Kashmir, care este de decenii mărul discordiei între ele. 
Cele două țări au afirmat totuși că doresc să evite o "escaladare", premierul pakistanez Imran Khan relansând o ofertă de dialog către New Delhi. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3482 secunde