Iranul se disculpă! Avionul ucrainean prăbușit la Teheran nu a fost lovit de o rachetă

222
Iranul se disculpă! Avionul ucrainean prăbușit la Teheran nu a fost lovit de o rachetă - iranul-1578692730.jpg

Articole recomandate

Iranul a declarat, vineri, că poate afirma cu certitudine că avionul ucrainean Boeing 737 care s-a prăbușit, miercuri, la Teheran nu a fost lovit de o rachetă, informează agenția AFP, consultată de Agerpres. 


"Un lucru este sigur, acest avion nu a fost lovit de o rachetă", a declarat președintele Organizației Aviației Civile iraniene, Ali Abedzadeh, în timpul unei conferințe de presă la Teheran. 


"Informațiile conținute în cutiile negre ale aparatului sunt absolut cruciale pentru anchetă și orice declarație înainte ca datele de pe ele să fie extrase nu constituie o părere de expert", a adăugat Abedzadeh. 


Zborul PS752 al companiei Ukraine Airlines Internațional s-a prăbușit, miercuri dimineață, la câteva minute după ce a decolat din Teheran. Cele 176 de persoane la bord, în special irano-canadieni, dar și afgani, britanici, suedezi și ucraineni au fost uciși. 


Londra și Ottawa afirmă că a avionul a fost fără îndoială doborât de o rachetă iraniană, probabil din eroare, iar imagini video dificil de autentificat circulă pe internet în sprijinul acestei teze. 


"Am văzut unele înregistrări video", a declarat Abedzadeh. "Confirmăm că avionul a fost cuprins de foc timp de 60-70 de secunde, însă a spune că el a fost lovit de ceva nu poate fi corect în plan științific", a adăugat el. 


XXX 
Premierul suedez Stefan Lofven a cerut, vineri, o investigație "transparentă și rapidă" în cazul avionului ucrainean prăbușit, miercuri, la Teheran și ai cărui 176 de pasageri, dintre care 10 suedezi, au murit, transmite EFE. 


Canada și Statele Unite au relevat, joi, că dispun de indicii că zborul 752 al Ukraine International Airlines ar fi putut fi doborât cu o rachetă, în mod accidental, de Iran, însă Teheranul respinge această ipoteză și a solicitat furnizarea informațiilor în acest sens comisiei de anchetă. 


"Suntem de acord că aceste informații cresc și mai mult necesitatea unei investigații rapide, complete și transparente și că țările afectate trebuie să aibă opțiunea de a contribui cu experți și să aibă acces la toate datele", a arătat Lofven, într-un comunicat remis agenției suedeze TT. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0725 secunde