IRANUL RIPOSTEAZĂ! Zeci de "teroriști americani" uciși în atacuri cu rachete, susține Teheranul

260
IRANUL RIPOSTEAZĂ! Zeci de

Articole recomandate

Televiziunea de stat iraniană a anunțat miercuri că cel puțin 80 de "teroriști americani" au fost uciși în atacurile ce au implicat 15 rachete lansate de Teheran asupra unor ținte americane din Irak, adăugând că niciuna dintre rachete nu a fost interceptată, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Televiziunea de stat, citând un oficial de rang înalt din cadrul Gardienilor Revoluției, a relevat de asemenea că Iranul are în vedere alte 100 de ținte în regiune dacă Washingtonul recurge la orice represalii. De asemenea, a indicat că elicoptere americane și echipament militar au fost "grav avariate".

Iranul a lansat, la primele ore ale zilei de miercuri, atacuri cu rachete asupra forțelor conduse de SUA în Irak, ca represalii pentru atacul SUA cu dronă asupra unui comandant iranian a cărui ucidere a stârnit temeri privind un război mai amplu în Orientul Mijlociu. Mai multe avioane militare americane au fost distruse în cursul atacului care a vizat baza Al Asad din Irak, informează site-ul agenției Tass, citând televiziuni locale.

Potrivit postului Al Mayadeen, "unul din avioanele militare a fost distrus pe pista de aterizare a bazei aeriene".



Potrivit Pentagonului, peste 12 rachete au fost lansate din Iran împotriva bazelor Ain al-Assad și Erbil.

Aceste raiduri, revendicate de Teheran, marchează o schimbare ce provoacă temeri legate de o escaladare regională sau chiar un război deschis, chiar dacă liderii american și iranian au părut că doresc să calmeze imediat jocul.

Într-un mesaj pe Twitter pe un ton deosebit de calm și liniștitor, președintele american, Donald Trump, a anunțat că "evaluarea pagubelor și a victimelor este în curs. Până în prezent, totul este bine!". "Voi face o declarație mâine (miercuri) dimineață", a mai scris liderul de la Casa Albă.

La rândul său, șeful diplomației iraniene, Mohammad Javad Zarif, a afirmat că țara sa a efectuat și a "terminat" în cursul nopții represalii "proporționale". "Nu căutăm escaladarea sau războiul", a insistat el.

Agenția federală a aviației americane (FAA) le-a interzis avioanelor civile americane să survoleze Irakul, Iranul și Golful Persic.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3103 secunde