€ 4.726
£ 5.3065
$ 4.2193

Mai multe ştiri online:

Iranul respinge ideea unor noi negocieri în dosarul nuclear

Ştire online publicată Luni, 10 Iunie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Iranul a respins, sâmbătă, ideea unor noi negocieri în privința dosarului său nuclear, evocată de președintele francez Emmanuel Macron, afirmând că extinderea acordului semnat în 2015 ar însemna eșecul acestuia, transmite AFP. 


Joi, cu prilejul unei întâlniri cu președintele american Donald Trump, Emmanuel Macron a declarat că „trebuie să deschidem noi negocieri cu Teheran pentru a asigura pacea în regiune”. 


„Vrem să fim siguri că ei nu obțin arma nucleară”, a afirmat Macron, notând că „aveam un instrument până în 2025”, cu referire la prevederile acordului din iulie 2015 încheiat între Iran și marile puteri, și din care SUA s-au retras unilateral în mai 2018. 
Macron încearcă de mai multă vreme să obțină sprijin pentru un nou acord care ar lărgi baza celui existent, integrând mai ales elemente care să limiteze activitățile balistice ale Teheranului. SUA doresc, la rândul lor, ca acestea să fie mai bine controlate. 
„Faptul de a ridica probleme în afara JCPOA (n.r. - acordul nuclear) nu contribuie la salvgardarea JCPOA, ci, dimpotrivă, va crește neîncrederea statelor încă părți ale acordului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Teheran, Abbas Mussavi, într-un comunicat postat pe site-ul instituției. 
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.6199 secunde