Iranul nu va discuta cu SUA până când acestea nu vor ridica sancțiunile

167
Iranul nu va discuta cu SUA până când acestea nu vor ridica sancțiunile - iranul-1566936421.jpg

Articole recomandate

Iranul nu intenționează să poarte discuții cu SUA până când Washingtonul nu va ridica toate sancțiunile pe care i le-a impus, a indicat, ieri, președintele Hassan Rouhani, la o zi după ce liderul de la Casa Albă, Donald Trump, a apreciat ca posibilă o întâlnire cu acesta, transmite AFP. 


Într-un discurs transmis de televiziunea de stat, Rouhani a afirmat că țara sa a avut întotdeauna disponibilitatea de a purta negocieri. "Dar mai întâi SUA ar trebui să acționeze prin a ridica toate sancțiunile ilegale, injuste și nedrepte impuse Iranului", a adăugat el. 


"Vom continua să ne reducem angajamentele din acordul din 2015 dacă interesele noastre nu sunt garantate", a mai declarat președintele iranian. "Teheranul nu a dorit niciodată arme nucleare", a subliniat Rouhani. 
Luni, într-o conferință de presă la summitul G7 de la Biarritz, Donald Trump a afirmat că ar fi de acord să se întâlnească cu președintele iranian "dacă condițiile ar fi corecte sau corespunzătoare", dar a exclus ridicarea sancțiunilor pentru compensarea pierderilor economice suferite de Iran. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4619 secunde