Iranul îi cere lui Donald Trump să rămână în acordul nuclear

164
Iranul îi cere lui Donald Trump să rămână  în acordul nuclear - iranul-1524577245.jpg

Articole recomandate

Președintele iranian Hassan Rohani i-a trimis, ieri, un nou avertisment omologului său american Donald Trump în legătură cu "consecințele grave" pe care le-ar antrena o retragere a SUA din acordul nuclear semnat între Teheran și marile puteri în 2015, relatează Reuters.

"Le spun celor de la Casa Albă că, dacă nu își vor respecta angajamentele, guvernul iranian va reacționa cu fermitate", a declarat Rohani într-un discurs difuzat de televiziunea de stat iraniană. "Oricine trădează acest acord trebuie să știe că se va confrunta cu consecințe grave", a avertizat Rohani.

Președintele american Donald Trump a dat termen până pe 12 mai țărilor europene semnatare ale documentului pentru a "repara greșelile îngrozitoare" ale acordului semnat în timpul președinției lui Barack Obama în iulie 2015 la Viena, în caz contrar avertizând că nu va mai prelungi relaxarea sancțiunilor împotriva Republicii Islamice.

Acordul, semnat de Iran cu Statele Unite, Rusia, China, Franța, Marea Britanie, Germania și Uniunea Europeană, vizează limitarea programului nuclear iranian la componenta sa civilă, în schimbul ridicării treptate și reversibile a sancțiunilor internaționale impuse din 2006. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5469 secunde